|
Totalt 69 st. tändkulemotorer och 132 st. tillverkare.
Tändkulemotorer.se
Sök råoljemotor

Litteratur

Här finner du tips på bra litteratur om tändkulemotorer och liknande genre som t.ex. ångmaskiner, kraftmaskiner, båtar, historia, sågar med mera.

Tipsa oss

Saknar du din favoritbok? Kontakta oss och tipsa så lägger vi till böckerna.

Om Beijers Tändkulemotorer

Beijer Motorfabrik - av Tore Blom
Beijers Motorfabrik
Boken "Beijer Motorfabrik - Historik över modeller och utförande" är på många sätt en bibel över den framgångsrika småländska motortillverkaren.

Här får läsaren inte bara bekanta sig med grundarna av motorerna, men också utvecklingen av motorerna under de framgångsrika åren.

Rikt illustrerad med bilder och dåtida reklam, historia, anekdoter och mycket mera. För mer information kontakta Rubens på info@rubens.se.Allt om gamla kraftmaskiner

Kraftmaskiner - av Bengt Spade
Kraftmaskiner
Kraftmaskiner är Bengt Spades historia om utvunnen kraft från vatten, ånga, explosionsmotorer och kraften från el. Författaren till boken Kraftmaskiner är ingenjören Bengt Spade, som har lång erfarenhet från vattenkraftindustrin. Under 25 år har han samlat information om industrins historia, och tekniken kring maskiner.

Boken innehåller 472 sidor med över 500 bilder och ritningar. Boken fungerar bra som upplagsverk, och bör finnas i varje teknikintresserads bokhylla. Se mer på Bokus.