|
Totalt 91 st. tändkulemotorer och 133 st. tillverkare.
Hot Bulb & Crude Oil Engines
Tändkulemotorer.se

Litteratur

Här finner du tips på bra litteratur om tändkulemotorer och liknande genre som t.ex. ångmaskiner, kraftmaskiner, båtar, historia, sågar med mera.

Tipsa oss

Saknar du din favoritbok? Kontakta oss och tipsa så lägger vi till böckerna.

Om KRIMO Tändkulemotorer

Kristdala Motorfabrik, Krimo - av Tore Blom
Kristdala Motorfabrik
I den nya boken om "Kristdala Motorfabrik (Krimo) - Modeller - Utföranden - Kronologi" tar författaren Tore Blom med oss på nya äventyr i svensk motorhistoria. Ett gediget arbete från författaren ligger till grund för den mytomspunna motorn från Kristdala. Med bilder berättas om det lilla snickeriföretaget, som kom att göra de mycket omtyckta motorerna.

Följ den historiska utvecklingen av motorn under de verksamma åren. Rikt illustrerad med bilder. För mer information kontakta Tore Blom på Rubens Maskinhistoriska info@rubens.se.Om Beijers Tändkulemotorer

Beijer Motorfabrik - av Tore Blom
Beijers Motorfabrik
Boken "Beijer Motorfabrik - Historik över modeller och utförande" är på många sätt en bibel över den framgångsrika småländska motortillverkaren.

Här får läsaren inte bara bekanta sig med grundarna av motorerna, men också utvecklingen av motorerna under de framgångsrika åren.

Rikt illustrerad med bilder och dåtida reklam, historia, anekdoter och mycket mera. För mer information kontakta Rubens på info@rubens.se.Allt om gamla kraftmaskiner

Kraftmaskiner - av Bengt Spade
Kraftmaskiner
Kraftmaskiner är Bengt Spades historia om utvunnen kraft från vatten, ånga, explosionsmotorer och kraften från el. Författaren till boken Kraftmaskiner är ingenjören Bengt Spade, som har lång erfarenhet från vattenkraftindustrin. Under 25 år har han samlat information om industrins historia, och tekniken kring maskiner.

Boken innehåller 472 sidor med över 500 bilder och ritningar. Boken fungerar bra som upplagsverk, och bör finnas i varje teknikintresserads bokhylla. Se mer på Bokus.