|
Totalt 91 st. tändkulemotorer och 133 st. tillverkare.
Hot Bulb & Crude Oil Engines
Tändkulemotorer.se

Föreningar

Information och kontaktuppgifter till föreningar relaterade till tändkulemotorer.

Svenska motorföreningar

Saknar vi en förening? Kontakta oss och tipsa oss gärna.

L. Laurin i Lysekil (Skandiamuseet)

Föreningen L. Laurin bevarar arvet från Skandiaverken i Lysekil, som grundades av Lars Laurin 1899. Föreningen kan hjälpa dig med kunskap, information och reservdelar till din Skandiamotor. Föreningen håller till i Skandiaverkens gamla lokaler, och har även ett omtyckt Museeum att besöka. Kontakta föreningen på lars_laurin@hotmail.com för mer information som t.ex. medlemsskap. Adressen är Verkstadsgatan 2, 453 30 Lysekil, och de kan även nås på telefon 0523-61 19 45.

Målilla Gårdveda Hembygdsförening

Målilla Gårdveda Hembygdsförening förvaltar arvet på tändkulemotorerna från Målilla Mekaniska Verkstad (Calmo) grundat av Carl August Alm år 1907. Man håller till i de gamla verkstäderna, och har även ett museum med gamla motorer. Föreningen håller även mycket uppskattade motorvårdskurser, där man får lära sig att renovera och sköta driften på tändkulemotorer. Föreningens adress är Hultsfredsvägen 22, 570 82 Målilla. Du når dom på eller på telefon 0495-202 60 för mer information.

Tändkulans Vänner Stationary and Marine Engine Club of Sweden

Tändkulans Vänner (Stationary and Marine Engine Club of Sweden) är en riksomfattande förening som riktar sig till alla som är intresserade av tändkulemotorer, tillbehör och andra kraftproducerande maskiner. Ett medlemskap kostar 200 kr per. Betalning sker till PG 6438570-1. Glöm inte namn och adress vid inbetalning. I ett medlemsskap ingår tidskriften med samma namn som föreningen, fyllt med teknisk information och historia om tändkulemotorer. Föreningen administreras av Nils Eric Sjöstrand i Hörby, och du når honom på för mer information.